Gyakran Ismételt Kérdések

Rólunk

Foglalkozunk:

  • automata kávégépek szervizelésével, javításával és karbantartásával,
  • használt, akár felújított kávéfőzők értékesítésével,
  • kávéfőző bérbeadással és céges kihelyezéssel,
  • valamint hibás vagy használt kávégépek beszámításával, készpénzes felvásárlásával.
Akár javításra van szükséged, akár használt kávégépet adnál el, vagy szeretnél bérelni egy megbízható automata kávéfőzőt – nálunk jó helyen jársz!

Ha a kávégép nem kapcsol be, hibaüzenetet jelez, szivárog a víz, a kávé nem folyik rendesen, vagy az ital íze és hőmérséklete megváltozott, akkor valószínűleg szervizelésre van szükség. A szokatlan zajok, lassú működés vagy elmaradó habosítás is árulkodó jelek lehetnek. Ne várd meg, amíg teljesen leáll – egy időben végzett kávéfőző karbantartás hosszabb élettartamot biztosít.

Elsősorban Jura, Philips, Saeco, Gaggia és Bianchi automata kávégépek javítására és felújítására specializálódtunk. Emellett márkafüggetlen karbantartást is végzünk, például vízkőtelenítés, zsírtalanítás, tömítéscsere, darálóbeállítás formájában.

A kávéfőzők javítási ideje általában 2–5 munkanap, de ez függ a hiba típusától, az alkatrész elérhetőségétől és a javítási igényektől. A bevizsgálást követően pontos tájékoztatást adunk a javítás várható időtartamáról.

Bevizsgálás
Minden beérkező gépet alaposan átvizsgálunk. A bevizsgálási díj 4.500 Ft, amelyet beszámítunk a szervizelés végösszegébe, ha nálunk végezteti el a javítást.
Visszajelzés a hibákról
A bevizsgálás után részletesen tájékoztatunk a feltárt hibákról és a várható költségekről. Csak a jóváhagyásod után kezdjük meg a javítást.
Általános karbantartás
A leggyakoribb szolgáltatásunk az általános karbantartás, amelynek ára 18.000 Ft. Ez tartalmazza:

  • a szükséges tömítések cseréjét
  • szerkezeti tisztítást, vízkőtelenítést és zsírtalanítást
  • a daráló beállítását
  • dugulások megszüntetését
  • teljes gép átvizsgálást
Célunk, hogy a géped újra úgy működjön, mintha most hoztad volna a boltból.

Az FSZ Coffee ingyenes hozom–viszem szolgáltatást biztosít az alábbi településeken:
Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Budapest IV. és XV. kerület.
Ez azt jelenti, hogy nem kell bajlódnod a szállítással – csak egy telefon, mi elhozzuk a kávégépet, majd a javítás után visszavisszük. Kényelmes, gyors, és teljesen díjmentes ebben a régióban.

Igen, de kérünk, hogy előzetesen egyeztess velünk telefonon, mert nem mindig vagyunk a helyszínen. Kávégépet átvenni vagy visszaadni hétköznap 8:00 és 18:00 között tudunk. Előzetes egyeztetés után minden gördülékenyen megy!

Személyes ügyintézésre két helyszínen van lehetőség Dunakeszin:
Kézay Simon utca 2/B
Váci Mihály utca 37. (műhely)
Mindkét helyszín előzetes egyeztetés után látogatható.

Igen, használt és hibás automata kávéfőzők beszámítását és készpénzes felvásárlását is vállaljuk. Akkor is kereshetsz minket, ha a gép már nem működik tökéletesen – értékeljük az állapotát, és egyedi ajánlatot adunk rá.

A szervizelés során minden javított hibára 6 hónap garanciát vállalunk. Kivételt képeznek a karbantartási műveletek, mint a vízkőtelenítés vagy tisztítás, mivel ezek természetes elhasználódásra, nem hibára vonatkoznak.

Karbantartás, használati tippek

Ha naponta használod az automata kávégépedet – akár otthon, akár irodában –, akkor érdemes a főzőegységet hetente legalább egyszer eltávolítani és alaposan elöblíteni langyos vízzel. A tiszta főzőegység kulcsfontosságú ahhoz, hogy a kávé íze mindig friss és zamatos maradjon. Miután megtisztítottad, száraz állapotban tedd vissza a készülékbe. Ez különösen fontos, ha szeretnél hosszú élettartamú kávéfőzőt és problémamentes működést.

A rendszeres vízkőtelenítés az automata kávéfőzők egyik legfontosabb karbantartási lépése. Ha kemény a víz a környékeden, akkor javasolt 3 havonta vízkőmentesíteni a gépet. Ha lágy vizet használsz vagy vízszűrőt is alkalmazol, akkor elég lehet félévente is. A vízkőlerakódás hosszú távon ronthatja a kávé minőségét, a gép teljesítményét, és növelheti az energiafogyasztást.

Ha a kávé szinte cseppenként jön ki, akkor valószínűleg túl finom az őrlemény, vagy a kifolyó rész eltömődött. Ellenőrizd az őrlési fokozatot, és ha szükséges, állíts rajta durvább irányba. Emellett érdemes a kifolyónyílást is megtisztítani. Sok kávégép esetében a kifolyó megtisztítása szétszerelés nélkül nem lehetséges, ilyenkor keress minket. A rendszeres karbantartás segít elkerülni ezt a problémát.

Ha úgy érzed, hogy a kávé nem elég forró, az több okra is visszavezethető. Ellenőrizd a gép hőmérséklet-beállítását (ha van ilyen opció), valamint a csészét is érdemes előmelegíteni forró vízzel, így nem hűti le az elkészült kávét. A nem megfelelően forró ital sokszor vízkőlerakódás vagy nem megfelelő hőfokbeállítás miatt is előfordulhat.

Az őrlési fokozat beállítása döntő szerepet játszik abban, hogy milyen ízű és testességű lesz a kávé. Általános szabály, hogy minél finomabb az őrlemény, annál erősebb lesz a kávé, de túl finomra állítva az ital túl lassan folyik le, vagy eltömődhet a gép. Állíts az őrlőn fokozatosan, mindig kávéfőzés közben, hogy ne sérüljön a szerkezet.

Ha a kávé túl híg vagy íztelen, az ok lehet a kávéőrlemény durvasága, a választott kávé típusa, vagy az adagolás beállítása. Állítsd az őrlőt finomabbra (óvatosan, mindig őrlés közben!) és próbáld ki egy erősebb pörkölésű, arabica/robusta keverékű szemes kávéval. Nálunk többféle intenzív ízű, frissen pörkölt kávé közül választhatsz, hogy megtaláld az igazit.

Igen, teljesen normális. Az automata kávéfőzők többsége – különösen a modern, prémium modellek – bekapcsoláskor és kikapcsoláskor automatikusan elvégzi az öblítést. Ez a funkció segít tisztán tartani a kávécsatornákat és megelőzi a lerakódásokat. A friss, tiszta vízzel történő öblítés biztosítja, hogy minden egyes csésze kávé a legjobb ízélményt nyújtsa.

Ha a kávéfőző szokatlanul lassan melegszik fel, vagy a kávé alig csorog ki, annak oka lehet a vízkőlerakódás, szűrők eldugulása vagy a túl finom őrlemény. Ebben az esetben érdemes egy alapos vízkőtelenítést elvégezni, illetve a belső szűrőelemeket is kitisztítani. A karbantartás nemcsak a kávé ízét javítja, hanem növeli a gép élettartamát is.

Az energiatakarékosság jegyében a legtöbb automata kávéfőző bizonyos inaktív idő után automatikusan készenléti módba vált. Ez normális, de a gép menüjében – modelltől függően – beállítható, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki. Ha hosszabb ideig használnád aktívan a készüléket, állítsd át az automatikus kikapcsolási időablakot a gép beállításai között.

Ez gyakori jelenség. Miután kiüríted a kávézacc-tartályt, fontos, hogy a készülék bekapcsolt állapotban legyen, különben nem érzékeli a változást. Ha a gép nem észleli a kiürítést, a szenzor „beragadhat”. Töröld át a tartály környékét is, mert a nedves kávézacc szenzortévesztést okozhat.

Ez a jelenség teljesen normális. A készülék először a vízrendszerben felgyülemlett gőzt engedi ki a habosítókarból, majd csak ezután kezd folyni a forró víz. Ezzel a művelettel biztosítja, hogy a víz valóban forró és tiszta legyen a használatkor.